Luonto ja kasvit,Ruoka ja ruokavaliot,Yleinen
Saatiinhan niitä lämpimämpiä ja kesäisempiä ilmoja lopultakin! Pilveilevää tosin vielä on. Lenkkeilykieltoni pitää yhä, joten sen puoleen minulle on ollut sama, onko kylmä vai lämmin sää, kun joudun suurimman osan päivästä kotona istuskelemaan. Eilen kävin fysioterapeutilla joka teippasi nilkkani kineesio- sekä urheiluteipeillä. Olipa huima tunne, kun sai olla edes yhden päivän ilman kipua. Ja tänäänkin …
Syön joka aamu herättyäni pari palaa kaura-tai ruispaahtista juustolla ja tomaatinsiivuilla päällystettynä. Lisäksi mustikkajugurttia, koska lempimakuani kirsikkaa ei ole Suomessa saatavana. Makumieltymykseni eivät tältäkään osin ole siten tyypillisesti suomalaiset. Toukokuussa koin iloisen yllätyksen lähi-K-ryhmän kaupassa, kun siellä oli kerran saatavana kausimakuna kirsikka-ruoasulatusjugurttia. Toista kertaa ei tullut. Virossa käydessäni hamstraan aina kaksi 4-pakkausta kirsikkajugurttia, joita nautiskelen …
Luin lehdestä, että Narikkatorilla tarjoillaan tänään ilmaista munakasta klo 8.30-17.00. teemalla: Munasta on moneksi! En kuitenkaan voinut lähteä keskustaan, koska matkortillani on tällä hetkellä vain arvoa, eikä kautta.Teen vain kauppareissuja, joista selviän yhden matkan hinnalla. – Joka tapauksessa, kananmuna on minulle tärkeä ja tuttu raaka-aine, jota jääkaapissani on aina. Jos huomaan vaikka illlalla, että aamupalaleivälle …
Nyt saa köyhäkin ostaa suomalaisia tomaatteja edullisesti, allkahden euron kilo. Tomaatti on todistetusti erittäin terveellistä purtavaa kaikissa olomuodoissaan, jopa ketsuppina. Mutta nyt kannattaa nauttia kotimaisista punaisista ihanuuksista! Ostin vajaan kilon ja jälkkäriksi hunajamelonin, joka sekin maksoi vain vajaan euron. Kesällä ja syksyllä kannattaa todellakin syödä hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Niitä tulee ikävä taas talvella kälyisiä …
Ruoka ja ruokavaliot,Terveys ja sairaudet
Ruokailuani säätelee ennen kaikkea raha (pienen eläkkeen muodossa), sitten sairaus (diabetes lisäsairauksineen) ja lopuksi makutottomukset. Terveellisyys ja tarpeellisten ravintoaineiden saanti ovat viimeisellä sijalla. Syön vain kerran päivässä lämpimän ruoan. Nykyään ruoka-aikani on klo 14-15, joten sen voi luokitella myöhäiseksi lounaaksi. Jos ja kun kouluista aletaan jakaa tähteeksi jäänyttä ruokaa edullisesti, mukautan ruoka-aikani jakeluun sopivaksi. Viime …
Ruoka ja ruokavaliot,Terveys ja sairaudet
Luen aina erilaisista dieeteistä ja ruokasuuntauksista kertovat artikkelit ja jutut. Kuitenkin olen sitä mieltä, että sanoivatpa asialleen vihkiytyneet asiantuntijat mitä hyvänsä, ihminen, se ruokailija, itse päättää ja tuntee nahoissaan, mikä on suussa hyvää, eikä aiheutua ikäviä tuntemuksia ruoansulatuselimistössä ja muualla kehossa. Tosin, tänä pikaruoan ja roskaruoan aikakautena herää epäilys, tietävätkö ja välittävätkö ihmiset siitä, mitä …
Ruokafilosofiani on elämänasenteeni kanssa linjassa: otetaan mitä on saatavilla ja tehdään siitä ateria. Kehittää mielikuvistusta. Rento meininki on periaatteeni ruoanlaitossa ja leivonnassa. Otetaan mitä on ja tulee mitä tulee. Eihän ruoanlaitto voi mitään hienostelua ja piperrystä olla, varsinkaan arkipäivinä yksinelävällä. Eri juttu on, mikäli on vieraita tulossa, silloin ruoanlaittoon voi keskittyä paremmin ja paremmista aineksista. …