Ruoka-aiheissa pysyäkseni, tänään sorruin ostamaan pakastepizzan, koska se oli tarjouksessa. En pahvirasiasta valmistusmaata, raaka-aineita tai lämmitysohjeita etsinyt, koska tiedän, että kun lätyn heittää uuniin noin kymmeneksi minuutiksi, valmista tulee. Ja syötävää riittää vielä iltapalaksikin. Jos tietää ostavansa roskaruokaa, turha on itseään kiusata valmistusaineita tutkailemalla, paitsi ehkä allergioiden takia.. Sen sijaan olen ihmetellyt Rainbow-kalaleikkeitä, joista pidän ja siksi ostan kerran viikossa, tai siis leikkeiden pakkaustietoja! Yleensä etsin pahvipakkauksen takaa tai sivuilta tuotteen lämmitystiedot, mutta nyt oli tekstit vain viroksi, latviaksi ja liettuaksi. Lopulta tajusin, että etukannessahan lämmitysohjeet on kuvakkeilla annettu: pannulla n. 20 min (uunissa 25-30 min.) Halusin kypsentää nimenomaan pannulla, joten luin vielä vironkielisen ohjeen, jossa selvennettiin, että kypsennetään 10 min. kummaltakin puolelta. Ennen vanhaan tuoteselosteet olivat ruotsiksi ja englanniksi, jolloin oli helppo tarkistaa, mikäli suomalainen ohje oli huonosti käännetty. Nykyään on suotavaa osata balttien kieliä tai puolaa.. No, joka tapauksessa leikkeet ovat hyviä ja perunamuussin ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa annoksen hinnaksi tulee noin kaksi euroa. – Nyt löysin lyömättömän lettureseptin, koska olen yrittänyt (tämän päivän lankeemuksesta huolimatta) etsiä ja löytää gluteiinittomia leivonta- ja ruokaohjeita. Lisäksi, usein, etupäässä sunnuntaisin, tulee karmea lettujen himo. Muistin nähneeni Me Naiset – lehdessä banaanilettujen ohjeen, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan: 1 banaani, 2-3 rkl. kaurahiutaleita ja 2 munaa sekoitetaan keskenään. Annoksesta tuli kahdeksan pienehköä lettua, sopiva annos yksinelävälle tai jälkiruoka kahdelle henkilölle. Ei gluteiinia, ei lisättyä suolaa, eikä sokeria! Aineksia on aina saatavana, ainakin minulla.