Syön joka aamu herättyäni pari palaa kaura-tai ruispaahtista juustolla ja tomaatinsiivuilla päällystettynä. Lisäksi mustikkajugurttia, koska lempimakuani kirsikkaa ei ole Suomessa saatavana. Makumieltymykseni eivät tältäkään osin ole siten tyypillisesti suomalaiset. Toukokuussa koin iloisen yllätyksen lähi-K-ryhmän kaupassa, kun siellä oli kerran saatavana kausimakuna kirsikka-ruoasulatusjugurttia. Toista kertaa ei tullut. Virossa käydessäni hamstraan aina kaksi 4-pakkausta kirsikkajugurttia, joita nautiskelen sitten viikon verran. 4-pakkauksen saa Virosta sitä patsi samalla hinnalla kuin Stadista 2-pakkauksen. Aamupalalla juon aina pika(muru)kahvia. Vain kerran päivässä nautin oikeaa kahvia Moccamasterilla suodatettuna. En tiedä, onko murukahvin juonti terveellisempi tai edullisempi, mutta helpompi ja nopeampi se on. Tosin kyllä Moccamasterillakin pari kupillista kahvia valmistuu nopeasti ja on hyvää.
Minulla ei ole ravinto-opillista koulutusta, mutta katsoin taulukoista,että aamupalastani saan 10 g kalsiumia (tarve 800 mg päivässä), proteiinia 10 g (tarve ikääntyneelllä 80 g/päivä) ja hiilihydraatia 35 g (yksi yksikkö pikainsuliinia vastaa 10 g hiilihydraatteja). Olen kokeillut puuroaamiastakin, jota kovasti suositellaan, mutta kokemukseni on, että pelkkä puuro hillo-tai voisilmällä mustan kahvin kanssa ei pidä nälkää kauaakaan. Parhaiten nälkää pitää pekoni ja muna, joita nautin joskus viikonloppuisin aamiaiseksi. Mutta minä kaipaan aamupalalla nimenomaan jugurttia, jos se loppuu, on samana päivänä käytävä kaupassa ostamassa aamupalatarpeita muutamaksi päiväksi.